Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Радионица „У сусрет Васкрсу“ у Адранима

У ОШ „Драган Маринковић“ Адрани, настављена је традиција организовања радионице на тему „У сусрет Васкрсу“. Ова радионица одржава се сваке године у дану, када је последњи час Верске наставе, пред Васкршњи распуст.

Ове године, због пандемије, није одржана хуманитарна продаја, али су наша деца и у овим условима показала своју креативност и умеће. Ова радионица почела је часом, на коме су се сви подсетили на дане Велике или Страсне седмице, посвећеним последњим догађајима који претходе славном Васкрсењу Господа нашег Исуса Христа. Сваки дан Велике седмице сећамо се неког догађаја, или личности, или пак неке приче из Јеванђеља. Такође, деца су описала и неке традиционалне обичаје за празнике Лазарева субота и Цвети. Час је завршен описом Васкрсења Христовог и есхатолошког значаја тог догађаја за сваког човека. Све то улепшали су, својим анђеоским гласовима, чланови хора нижих разреда који су отпевали песму „Васкршње јутро“.

У наставку, ученици су показали своју креативност тако што су правили украсе за своју учионицу са мотивима Васкрса, уз неизоставно фарбање јаја. Након тога, сви заједно направили су један пано, чији наслов налазимо у Христовом обраћању својим апостолима: „По томе ће вас познати да сте моји ученици, ако будете имали љубави међу собом“ (Јн. 13, 35). Тај наслов је уједно и мотив овог нашег данашњег дружења.  Љубав је знак препознавања хришћана у свету и баш она нам је потребна у овим тешким временима.

Захваљујемо се и учитељицама: Маријани Сеизовић, Јасни Савић, Слађани Милосављевић и Лепосави Миловановић, које су пружиле свесрдну помоћ у организацији ове радионице. Након свих ових догађаја  које смо проживели кроз великопосна богослужења, сећајући се и изнова проживљавајући важне, али и тужне моменте из Христовог живота, очекујемо да наступи дан великог и славног Васкрсења Христовог, велики дан победе Живота над смрћу…

Вероучитељ Александар Јовић

Contact Us