Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Протојереј-ставрофор Гојко Перовић одржао предавање на Златибору

У недељу 4. фебруара, евхаристијским сабрањем у Храму Преображења Господњег на Златибору началствовао је протојереј-ставрофор Гојко Перовић, парох при Храму Светог Ђорђа у Подгорици, уз саслужење протојереја Дејана Војисављевића, старешине Храма Преображења Господњег на Златибору, протојереја Давида Селаковића, протонамесника Дарка Несторовића, ђакона Дарка Јараковића и ђакона Ненада Срећковића.

Обраћајући се верном народу, отац Гојко је истакао значај литургијског сабрања у недељни дан. Подсећајући нас на дарове које смо добили од Бога, подстакао нас је на чешће узношење благодарствених молитава. Тумачећи прочитано Јеванђеље о излечењу слепога, истакао је да он телесним очима није могао видети ни створења Божија, али је духовним видом угледао Бога.

Повод доласка оца Гојка на Златибор јесте учешће у новоутемељеној манифестацији ,,Духовним стопама“, коју организује Културни центар ,,Златибор-Чајетина“, а у оквиру које је у сали Културног центра одржао предавање на тему ,,Његошев духовни лик“.

Ђакон Ненад Срећковић

Contact Us