Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Прослава празника Светог Саве у Ивањици

Данас цело Српство његов спомен слави:

               „Ускликнимо с љубављу светитељу Сави!“

Као и сваке године, наш учитељ и просветитељ Свети Сава, обележен је свечано и молитвено у вароши на Моравици. Испред Храма Светих цара Константина и царице Јелене, већ од раних јутарњих часова, скупили су се предшколци, ђаци ивањичких основних и средњих школа , са својим  учитељима и родитељима радосно, у сунцем обасјаној порти, чекајући звоно које означава почетак службе. Светом Литургијом началствовао је протојереј-стварофор Славиша Стјепановић уз саслуживање протојереја Небојше Вишњића и ђакона Ивана Ћурчића.

 

Ивањичко свештенство са сабраним народом и са мноштвом најмлађих ивањичких малишана пресекло је колач.

Након резања уследио је рецитал који су изводили полазници верске наставе , предшколци и ученици млађих разреда основних школа. На крају се од стране најмлађих са великом радошћу заорила Химна Светом Сави.

Свештеници су затим посетили све образовне установе, честитали директорима, наставницима и особљу срећну славу,са њима пресекли славске колаче и поручили да следе пут Светог Саве у образовању и љубави према ученицима, крепећи се његовим примером и црпећи снагу из молитава светитеља који за све нас стоји пред Господом.

Многа деца била су даровита у осликавању првог српског просветитеља и учитеља Светог Саве.

Студент теологије Радован Грујовић

Contact Us