Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Прослава Лазареве суботе и Цвети у Ариљу

У данима ишчекивања Светлог Христовог Васкрсења, велики број верника из ариљског краја окупља се у древној светињи. Наша литургијска заједница прославила је Лазареву суботу. Вечерњим богослужењем началствовао је старешина храма протојереј Драган Стевић. По завршетку литије, старешина је у име братства честитао празник свима присутнима. Вероучитељ ђакон Бранко обратио се својим ђацима са циљем да их подсети како је Господ Исус Христос скромно, на магарету, ушао у град Јерусалим.

 

Литију око храма украсила су деца са звончићима и врбовим гранчицама, а посебно их је обрадовао гест наших ариљских домаћина који су у порту симболично довели магаре.

На празник Цвети Литургију је служио старешина храма са братством. Нашу радост увеличали су и пчелари из целе Србије који  овај дан обележавају као славу, те су након богослужења, на главној улици Ариљцима понудили широк спектар својих производа.

После сечења славског колача прота Драган је пожелео добродошлицу гостима, истакавши важност данашњег празника пригодном беседом.

Ђакон Бранко Росић

 

 

Contact Us