Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Прослава храмовне славе у Мокрој Гори

Дана, 2. августа 2015. године Епископ жички г. Јустин одслужио је архијерејску Литургију у храму Светог пророка Илије у Мокрој Гори. Епископу Јустину су саслуживали  архијерејски намесник рачански, протојереј Горан Милинковић, пензионисани парох лондонски, протојереј-ставрофор Милун Костић, јеромонах Јефрем Шекарић, парох мокрогорски протојереј Добрица Миленковић, парох кремански Дејан Марковић и ђакон Александар Грујић.

Епископ Јустин се у беседи обратио верном народу честитајући им храмовну славу и подсећајући их да Светог пророка Илију увек имају као пример ватрене вере у јединог истинитог Бога.

Након освећења славског колача Епископ је честитао славу и овогодишњем свечару, господину Милораду Шпијуновићу из Мокре Горе, кога је овом приликом уврстио у ред црквених добротвора, за његово несебично помагање мокрогорској цркви. Са благословом Епископа Јустина, народу се након свечаног ручка у црквеној сали обратио и отац Милун Костић, који је у својој беседи подсетио на значај нашег живота у локалној црквеној заједници, и љубави према ближњима.

Немања Костић

Contact Us