Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Прослава чудотворне Иконе Богородице Брзопомоћнице у Ражани

DSC_6049У  Недељу, 22. новембра 2015. године,  у храму Успења Пресвете Богородице у Ражани (архијерејско намесништво црногорско) је у Васкрсној радости прослваљена икона Богородица Брзопомоћница  уз служење свете Литургије, а уз присуство верног народа из ражанске парохије као и Косјерића и околне.

Литургију је служио старешина  храма протојереј Иван Терзић. После литургијског сабрања и ломљења славског колача је уготовљен и славски ручак.

Кратка повест о Ражанској Брзопомоћници

Године 2009. у храм у Ражани донета копија чудотворне Иконе Брзопомоћнице из светогорског  манастира Дохијара. Сам долазак Иконе је био спроведен без великог метежа и пажње али је након кратког времена кроз Икону пројављено чудотворно дејство и помоћ Пресвете Богородице која се пројавила кроз више чудесних исцелења, враћања вида, изабљења од смрти, и других чудесних помоћи и избављења. Њену задивљујућу и брзу помоћ могу да посведоче многи који се окупљају око свог храма у Ражани. Можемо слободно рећи и то да су се данас  испуниле  речи стихире „Сабравши се данас, братијо, да молитвене песме појемо пред иконом Богоматере Брзопомоћнице, сачинимо духовно славље и примимо неисцрпну благодат са непресушног извора дарова. Јер, будући Блага Мајка свеблагог Бога нашег, богоподобним чудесима сија, страсти и болести исцељује, и на мору и на копну спасава оне који јој са вером прибегавају.“ (стиховње стихире са вечерње службе Брзопомоћници“ глас први).

Contact Us