Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Професори из Чачка у посети манастиру Хиландар

DSC_0123prvaБудући да је професор верске наставе Машинско-саобраћајне и Уметничке школе у Чачку др Александар Стојановић за време својих магистарских и докторских студија у Солуну био дугогодишњи стипендиста, сарадник и преводилац Манастира Хиландара, група професора ове школе је изразила жељу и велико интересовање да им њихов колега вероучитељ покаже нашу највећу светињу.

Милошћу Божијом и молитвама Пресвете Богородице, заштитнице Свете Горе, једанаесточлана група поклоника ове школе је отишла на поклоњење у Манастир Хиландар 20. октобра и боравила у нашој светогорској Царској Лаври од 21-24. октобра 2014. године. Вероучитељ им је детаљно показао знаменитости овог Манастира и његове околине. Један од професора је записао у књизи утисака манастирског конака ове речи:

„Услиши нас Господ те дођосмо, неки по први пут, из чачанске Машинско-саобраћајне и уметничке школе. Слава Теби Господе! Пресвета Владичица Дјева Марија нек᾿ пази и чува ове наше светиње и братију! Сви су чиста срца и душе. Хвала им! 22. 10. 2014. године“.

После неколико дана проведених у Манастиру Хиландару, сви професори су се вратили својим обавезама, али озарених лица, духовно испуњени и више него задовољни, видевши део богатства наше пребогате црквене и културне баштине на Светој Гори.

 др Александар Стојановић

Contact Us