Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Признање општине Лучани за вероучитеља Дарка Стевановића

Велика је част и понос када други виде нечије заслуге, рад, посвећеност и то истакну и награде. Поводом тога, 10. јуна на Дан општине Лучани, упућен је позив вероучитељу Дарку Стевановићу на свечану Седницу Скупштине општине Лучани. Приликом Свечане седнице колеги Дарку уручено је Признање за изузетне резултате постигнуте у области верског образовања младих.

Предавајући верску наставу у основним школама Драгачева као и у средњим,  Дарко је стекао, пре свега велико поверење младих ученика. Преносећи им искуство вере и љубави, ученици су кренули у стицање знања о православној вери на један заиста креативан начин. Почев од излета кроз светиње овчарско – кабларске клисуре, преко посете средњевековних здања, манастира Жиче, до Студенице, Ђурђевих Ступова и других знамења српске црквене баштине, ученици су уз свог вероучитеља на искуствен начин учвршћивали своју веру.

Светосавске приредбе, други пригодни програми, шаховски турнири, позоришне представе… су за катихету Дарка Стевановића били додатни задаци које је са лакоћом и љубављу обављао. Ученичке дебате на разне теме, изложбе, угледни часови су показатељи колико цени свој позив просветног радника.

Са одушевљењем истичемо и рад литургијске секције при којој су ученици научили низ литургијских и верских песама којим оплемењују и обогаћују богослужења широм драгачевских парохија. Можемо и претпоставити шта је још записано у школским летописима драгачевских школа о раду и активностима колеге Дарка.

Све ово је данас обједињено у урученом признању и препознато као посебан чин посвећености свом позиву вероучитеља. Приликом добијања награде Дарко је изјавио да је овим признањем добио мотивацију да настави још активнији рад са својим ученицима и да развија љубав према свом послу која је сваке године све већа и већа.

Вероучитељ Ненад Вукајловић

Contact Us