Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Приредба ученика ОШ “Академик Миленко Шушић“ у Гучи

Дана 29. децембра 2022. у сали Културног центра у Гучи, одржана је приредба ученика ОШ ,,Академик Миленко Шушић“ посвећена предстојећим божићним и новогодишњим празницима. 

Приредбу су припремили ученици млађих разреда, чланови музичке, литерарне, плесне и литургијске секције. Учитељице Зорица Обрадовић и Драгана Митровић припремиле су новогодишњи рецитал, док су вероучитељ Дарко Стевановић и учитељица Марица Станишић са ученицима осмислили Божићни игроказ. Концепт игроказа је подразумевао приказ приче о Христовом рођењу у Витлејему, а пропраћен је извођењем пригодних песмица од стране хора чији чланови су све време били на сцени. У игроказу су учествовали ученици другог и четвртог разреда, док чланови хора похађају други и трећи разред ове школе.

Циљ игроказа био је да се прикаже значај оваплоћења Христовог за људски род, као и суштина Његове поруке човечанству.

Приредба је закључена речима наратора Вишње Марковић, ученице 4. разреда: ,,После овог догађаја, више ништа није било исто. Читав ток историје се променио. Исус Христос, Син Божији, победио је грех и смрт и учио је људе да буду добри. Говорио је о љубави. Рекао је да је најважније да волимо једни друге и да волимо Бога. Зли људи су га убили, јер га нису разумели. Али он је оживео, васкрсао и тако је поново победио! Ускоро ће Божић, празник када се сећамо Христовог рођења. Радујмо се, јер је Бог дошао међу људе, радујмо се, јер: Христос се роди!“

Узносимо молитве Оваплоћеном Богомладенцу да наши ученици наставе ходити стопама праведности, у складу са светосавским завештањима наших предака, како бисмо сви били Једно у Христу Исусу.

Вероучитељ Дарко Стевановић

Contact Us