Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Претпразничне активности у Ариљу

Литургијска заједница при храму светог Ахилија у Ариљу предано се припрема за празник Рођења Христовог. Прославили смо у радости празнике деце и мајки и у празничном расположењу смо дочекали и празник Светих Отаца. Овога пута, као што се и очекивало, „одрешење“ су припремили свештенослужитељи, а мушкарци из заједнице су помогли приликом послуживања. Тога дана су деца која певају у хору, као и свих претходних недеља, учествовала у литургијском сабрању певањем и причешћивањем.

Дан раније, у суботу, ариљски вероучитељи су окупили средњошколце и основце како би увезали бадњачиће који ће бити освећени и на благослов подељени на Бадње вече.

Ученици наше Основне школе „Стеван Чоловић“ који су редовни на богослужењима одлучили су да своје таланте принесу Богомладенцу кроз скромну приредбу која ће бити одржана на Бадње вече после паљења Бадњака. Овом приликом пренећемо мало атмосфере са једне од њихових проба. Не бисмо изоставили ни чињеницу да се на овом пољу пројављује право заједништво, јер се око ђака не труде само вероучитељи, већ и њихови родитељи, наставници и професори музичке културе, као и свештеници ариљски на челу са протојерејем Драганом Стевићем, старешином цркве, који је благословио оснивање хора и који прати све активности.

Уверени смо да ће овакав литургијски приступ Господ одевати својим благословима како би деци био отворен пут ка смислу живота, ка Христу Који је и сам био дете.

 Младен Миливојевић,

ђакон и катихета ариљски

Contact Us