Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Преподобни Зосима Тумански и Јаков Нови Жички и Тумански – празник у селу Кушићи

У понедељак 21. августа на дан када наша Света Црква прославља Преподобне Зосиму Туманског и Јакова Новог Туманског, у селу Кушићи код Ивањице, родном месту преподобног Јакова, свечаним литургијским сабрањем је обележен овај  празник.

Свету Литургију су у Храму Успења Пресвете Богородице у Кушићима служили:  јереј Зоран Стевлић, некадашњи парохијски свештеник у селу Кушићима, Архијерејски намесник пожешко-ариљски протојереј Драган Стевић, протонамесник Дарко Несторовић, парохијски свештеник у Ариљу, јереј Никола Ћурчић, старешина храма у Рашки, протојереј-ставрофор Славиша Стјепановић, некадашњи парох ивањички, као и Милош Јанковић,  ђакон из Рашке. За певницом појали су: протојереј Ненад Бајић, старешина храма у Ивањици, јереј Младен Миливојевић, парох ивањички,  јереј Ненад Дукић, парох миланџански, као и ђакон ивањички Тихомир Костић.

У беседи упућеној верном народу током Свете литургије, протонамесник Дарко Несторовић  говорио је о светлости Преображења чији су причасници били и Свети Зосима и Јаков Тумански. Напоменуо је да и ми можемо да дођемо до ње ако будемо задовољни оним што нам је Бог дао и ако идемо путем поста и молитве.

После сечења славског колача, парохијски свештеник, јереј Ненад Дукић, захвалио је свештеницима и присутном народу  и честитао празник, позвавши да се у истом и већем броју окупе на Литургији на храмовној слави Кушића, Успењу Пресвете Богородице. Свечано сабрање је настављено ручком у храмовној порти.

Јереј Ненад Дукић

Contact Us