Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Предавање у Кушићима код Ивањице

На дан Светог Архиђакона Стефана текуће године, са благословом моравичког намесника протојереја Гмитра Милуновића, ивањички вероучитељ Јован Кушић одржао је предавање у месту Кушићи у хотелу „Мајор“, недалеко од Ивањице. Тема предавања је била личност блажено-почившег патријарха Павла а повод за ову прилику је био сусрет са ученицима основне школе „Ђура Јакшић“ из Српске Црње који су били у пратњи вероучитеља Драгана Стојишина, директорке и наставника те школе.

Уводни део предавања је започет разговором са ученицима на претходно поменуту тему. Затим, било је више речи о животу самог патријарха, његовом детињству, постављању за епископа рашко-призренског, потом патријарха српског, његовом раду и значају за Цркву. Посебан утисак на децу оставио је, сам начин патријарховог живота, његова истрајност у вери и однос који је имао према Србима и Албанцима на Косову и Метохији. Предавање је завршено подсећањем на речи патријархове да је циљ живота увек и пре свега да будемо људи.

Ово дружење у оквиру божићних празника окончано је пријатним разговорима са наставним кадром и децом, а самим ученицима су подељене књиге о животу и делу Патријарха Павла.

Contact Us