Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Предавање оца Гојка Перовића у Лучанима

Са благословом Епископа жичког Г. Јустина, а у организацији Црквене општине Лучани, дана 1. априла 2023. године је у великој сали Дома културе у Лучанима одржано предавање на тему: ,,Пост и молитва у току поста“, које је одржао протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Предавање је отворио парох лучански, јереј Раде Марић, који се захвалио присутнима и најавио да ће предавања те врсте бити организована и у будуће. Након тога, отац Гојко је давао одговоре на веома актуелна питања, која се тичу искушења са којима се сваки верник суочава, а посебно у периоду поста. Почео је са формулацијом да је човек биће заједнице, пре свега, а најсавршеније заједништво се достиже на Светој Литургији. Пост је неопходан ради смиривања наших узбурканих страсти и подсећања на неопходност константне будности. Наша је насушна потреба да постимо, с обзиром на везаност за храну, одмор и слично, присутну код сваког човека – чега нас период поста ослобађа. Отац Гојко је на крају закључио да нам пост даје правац којим треба да ходимо и ослобађа нас од греха.

Предавање је затворио јереј Раде Марић, још једном се захваливши предавачу и посетиоцима који су напунили салу лучанског Дома културе.

Дарко Стевановић, вероучитељ

Contact Us