Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Помозимо малој Катарини Црноглавац из Врњачке Бање

IMG_20150711_124837Обавеза и част за сваког хришћанина је да љубав према другом човеку свагда и увек исказује. Поучени примером Учитеља „Заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте“ (Мт. 25,40) наша црквена заједница је после приношења Светих Дарова у недељу 30. августа 2015. године, у храму Пресвете Богородице у Врњачкој Бањи  организовала сакупљање помоћи за нашу малу Катарину Црноглавац којој је хитно неопходна новчана донација.

Катарини је церебрална парализа дијагностикована са непуних годину дана јер је већ тада каснила у развоју у односу на своје вршњаке. Сада она има пет и по година, не прима никакву терапију. Свакодневно вежба са терапеуткињом.

Катарина путује на први третман матичним ћелијама на „EmCell clinic у Кијеву који  је заказан за 21. Септембар 2015. Године. Тим третманом јој се убацују матичне ћелије у мозак да би „позвале“ оштећене делове њеног мозга. Нажалост то неће бити и последњи такав третман.

Катарина не може ништа самостално да уради, не говори тако да не може ни да каже како јој је или шта јој недостаје. Циљ лечења је да се побољша, пре свега, моторика јер она не може да хода, да седи самостално, слабо види јер јој је оштећен нерв који проводи сигнал од очију ка мозгу. Код нас у земљи не постоји овакав начин лечења већ само класично вежбање моторике код деце са оваквим проблемом. Оваквим третманом матичним ћелијама покушавамо да проблем решимо тамо где је и настао, у глави – јер је због недостатка кисеоника на порођају мозак оштећен.

Молимо свакога ко је у могућности да својим прилогом помогне!

105 Katarina Crnoglavac
ђакон Ненад Јаковљевић

Contact Us