Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Поклоничко путовање верника из Котраже

У петак 22. септембра 2017. године у 22. часа група ходочасника у организацији Цркве котрашке и пароха котрашког Божидара Селенића кренули су у обилазак светиња по Црној Гори и Србији. Пут су започели молитвом и благословом свештеника испред Храма Светог Георгија у Котражи.

У суботу јутро поклоници су  стигли у Бар у Храм Светог Јована Владимира, целивали мошти истог светитеља и уз Божију помоћ наставили пут до манастира Режевићи. У овом манастиру су молитвено учествовали на Светој Литургији. По завршетку Свете Литургије наставили су пут ка манастиру Светог архангела Михаила на Михољској Превлаци, где су  целивали мошти мученика и принели молитве.

Пут су наставили до Котора у Храмове Светог Луке и Светог Николе. Уз Божију помоћ кренули  су главном циљу Манастиру Острог, где су молитвено учесвовали на Акатисту, поклонили се и целивали мошти и принели молитве Светом Василију.

Ноћ су провели под Острогом. У недељу 16. по Духовима молитвено су учествовали на Светој Литургији у горњем и доњем манастиру. По завршетку Свете Литургије принели су молитве Светоме и затражили благослов за наставак пута.

Следећа станица је био манастир Дајбабе, где су верници целивали мошти и принели молитве Светом Симеону Дајбабском. Пут је настављен до манастира Мораче и Куманице, где су принете молитве Господу. Целиване су мошти и принете молитве Светом Григорију Куманичком.

Захвални свима на гостопримству, верници су се са свештеником вратили у Котражу.

протонамесник Божидар Ђ. Селенић

 

 

 

 

Contact Us