Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Похвала за литерарни рад ученика веронауке Саве Богдановића

Sava 2Литерарни рад ученика Саве Богдановића IV3 одељења Основне школе „Филип Филиповић“  похваљен је на међународном конкурсу за децу „Србија и Русија – шта нас повезује“.

Конкурс су расписали дечји лист Српске Патријаршије „Светосавско звонце“, Српско одељење Међународног Фонда јединства православних народа и Руске железнице „РЖД Интернационал“ .

Радови учесника конкурса подељени су били у три старосне групе (прва група – од 9 до 12 година; друга група – од 13 – 15 година; трећа група – од 16 до 19 година) и две категорије (литерарни и литерарни са илустрацијама). Укупно је пристигло 1041 рад. Награде је добило 18 ученика основних и средњих школа са подручја целе Србије, Црне Горе и Републике Српске, а похваљена су 22 рада.  

Награђивање ученика  одржано је у Народној библиотеци Србије 10. децембра у Београду. У име ученика награду је примио вероучитељ Ненад Ивановић.

На церемонији награђивања у својству почасних гостију на манифестацији, учествовали су Амбасадор Руске Федерације у Републици Србији А. В. Чепурин, Трговински представник Руске Федерације у Републици Србији А. Н. Хрипунов, као и представници руководства „Железница Србије“ и  викар Патријарха српског, Епископ топлички Г. Арсеније.

Contact Us