Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Подгорица: Радови на Православној гимназији и Цркви Светог Саве у пуном замаху

“Током маја мјесеца, према планираној динамици, ако Бог да, очекује се завршетак грубих радова на згради Православне гимназије Свети Сава и Цркве Светог Саве на Старом аеродрому у Подгорици”, казао је данас протојереј-ставрофор Далибор Милаковић гостујући у Јутарњем програму на Првој телевизији. На питање новинара када се може очекивати завршетак радова, прота Далибор је истакао да ће се уложити напор да то буде до Светога Саве наредне године те да је крајњи рок септембар 2025. године.

Директор Православне гимназије “Свети Сава” Југослав Благојевић је казао за Прву телевизију да су за наставу, која се тренутно одвија у просторијама Светогерогијевског дома под Горицом, обезбијеђени максимални услови и подсјетио да се у овој школи реализује исти програм као и у свакој гимназији општег смјера у Црној Гори, уз додатак два вјерска предмета као изборна: Катихизис и Црквено појање са црквено-словенским језиком. Посебно је нагласио да ће по завршетку Православне гимназије ученици имати проходност на свим факултетима Универзитета у Црној Гори, региону па и шире.

“Уз максималну пажњу према образовању, веома велики значај дајемо васпитању наших ученика, а кроз вјерске предмете и њиховом духовном узрастању. Сигуран сам да ће по завршетку школовања, из наше школе излазити прије свега добри људи, добри хришћани, прави светосавци”, казао је господин Благојевић, додавши да се у овој школи, по први пут у Црној Гори, реализује и пројекат који се тиче здравих стилова живота, који је са групом стручњака осмислио проф. др Веско Драшковић.

Извор: Прва телевизија

Contact Us