Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Патријарх српски у Епархији жичкој

У суботу другу по Васкрсу, 18. маја 2013. године, када Света Црква слави свету мученицу Ирину, Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј служио је Свету Архијерејску Литургију у Качулицама.

Пре Свете Литургије Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Администратор Епархије жичке Господин ЈОВАН великим освећењем осветио је новоподигнути храм Рођења Пресвете Богородице у Качулицама.

  Због великог броја верника који су дошли да учествују у овом слављу и да поздраве Његову Светост Патријарха Иринеја, Света Архијерејска Литургија служена је испред храма.

  Након Свете Литургије, на којој се причестио велики број верника, Његова Светост поздравио је све присутне и честитао им освећење храма у њиховом селу.

Такође, орденом Светог равноапостолног цара Константина одликован је господин Велимир Илић, министар у Влади Републике Србије, док су Архијерејским граматама награђени они који су се истакли приликом градње овог храма.

  Верни народ Качулица, али и Чачка и Краљева, дуго ће памтити овај дан, када је добио нови храм и када је у њему дочекао Његову Светост патријарха Иринеја и Преосвештеног Епископа Јована.

из канцеларије Епархије жичке
презвитер ЂорђеЛазаревић

Contact Us