Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Пасхална богослужења у Ариљу

Не тајећи усхићење и неизрециву духовну радост преносимо и делимо утиске ариљске литургијске заједнице поводом учествовања у догађају над догађајима и слављу над слављима – Васкрсењу Христа Бога нашег!

Најпре смо кроз светострадалне напоре богослужбено проживели тајну Христовог успињања на Голготу. У тим данима било је организовано украшавање васкршњих јаја са циљем да она буду на Васкрс продавана по слободној цени, а да се скупљена средства усмере за децу која живе у материјалној оскудици. Уз децу су континуирано били њихови вероучитељи, као и професори ликовне културе Лидија Сатарић и академски сликар Александар Тодоровић који су им давали стручну подршку

Захваљјујући могућностима црквене заједнице у Ариљу поред Пасхалног јутрења и поноћне Свете Литургије, служена je и друга Литургија ујутру у осам часова. На првој је началствовао старешина цркве протојереј Драган Стевић, уз саслуживање оца Бојана Милошевића и ђакона Младена Миливојевића, а другој је предстојао протојереј Мирчета Крупниковић, уз саслуживање умировљенога проте Милоша Спасојевића. Велики број ариљских парохијана је примио свете и непролазне Дарове, али и учествовао у постлитургијском заједничењу уз звуке најмлађег трубачког оркестра у Србији (оркестра Мирослава Ђунисијевића). А да радост Васкрсења Христовог буде потпуна, учинили су чланови дечјег црквеног хора „Свети краљ Драгутин“, али и друга деца из чијих су се грла ориле радосне литургијске и васкршње песме.

 

Младен Миливојевић,

ђакон и катихета ариљски

 

Contact Us