Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Отворена изложба владике Јустина у Ужицу

У четвртак, 12. марта, у Народном музеју Ужице, отворена је изложба „…И у векове векова„, Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г. Јустина. На отварању изложбе говорили су директор Народног музеја Ужице, Никола Гогић, кустос музеја Драгана Обрадовић, протојереј Милић Драговић и градоначелник Ужица, Тихомир Петковић који је и отворио изложбу.

Велики број грађана Ужица, али и околних места, који је дошао да види уметничка дела Епископа Јустина увеличао је овај, заиста величанствени догађај, који је духовно и уметнички окрепио срца и душе окупљених. У отварању изложбе учествовао је ужички црквени хор „Светог Великомученика Георгија“ и чланови дечијег црквеног хора „Ђурђевак“. Градоначелник Ужица, Тихомир Петковић, је у дивном говору указао да су дуборезни радови владике Јустина израз Његове љубави према уметности и Богу и да ће сви који буду посматрали ову изложбу моћи то и да виде.

Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин више од три деценије бави се уметношћу – израдом дуборезних крстова и дрворезбарењем. Своја уметничка дела излагао је на више колективних и самосталних изложби. Пре Ужица изложба „…И у векове векова„, излагана је и у Краљеву и Чачку. Изложба ће бити отворена месец дана за посетиоце, који ће моћи да је погледају сваког радног дана у Народном музеју Ужице.

 ипођакон Немања Спаловић

Contact Us