Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Освећење темеља црквене сале у Вранешима

Благословом Божијим, трудом и љубављу благочестивог народа и уз помоћ Општине Врњачка Бања половином маја 2018. године започет је подухват изградње црквене сале поред Цркве Светог Саве у Вранешима, где се данас већ виде темељи. У поподневним часовима у недељу 4. новембра Архијерејски намесник жички протојереј-ставрофор Ненад Илић уз саслужење више свештеника и врњачког ђакона и уз присуство сабраног народа освештао је темеље будућег објекта који ће бити на располагању свима који буду желели да узрастају у Цркви Божјој и да на потпун начин учествују у црквеном животу.

Сабрању верних након чинодејства обратио се протонамесник Александар Јевтић чије су речи биле довољно охрабрујуће да се започети посао у погодно време настави уз још већи труд и материјално учешће, а све у славу Божју, и на корист свих будућих генерација које би са поносом могле да истакну без стида какво су дело од предака примили:

– Важност постојања црквене сале уз цркву огледа се пре свега у потреби заједништва које је у наше биће уткано управо светотројичном љубављу. Као богоподобна бића имамо потребу да заједничимо једни са другима, посебно ако се то одвија у благодатном простору који нуди Црква Христова. Ту се дешава културни и духовни и сваки други добар напредак кроз огромну лепезу могућих активности – предавања, духовних вечери, црквених светковина, али и уобичајеног окупљања након сваке Свете Литургије.

Овом веома значајном догађају за село и парохију вукушичку присуствовали су председник Општине Врњачка Бања господин Бобан Ђуровић и његов заменик господин Иван Џатић.

Мештани су за све госте и све окупљене организовали трпезу љубави која је била постављена у црквеној сали код старе Цркве у Вукушици, где је и духовно седиште вукушичке парохије.

Јереј Младен Миливојевић,

парох вукушички

Contact Us