Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Освећење крстова за Храм Сретења Господњег у Ушћу

У  Томину суботу, 18. маја, када наша Света Црква прославља Свету великомученицу Ирину, благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г.  Јустина освећени су крстови за нови Храм Сретења Господњег који се гради у месту Ушће, поред самог ушћа реке Студенице у Ибар, на понос и дику верујућег народа парохије ушћанске.

Архијерејски намесник студенички протојереј Данило Петровић уз саслужење протојереја Жељка Филиповића (пароха из Чукојевца), протојереја Часлава Ристића (пароха из Врдила), јереја Николе Ћурчића (пароха из Рашке), јереја Бранка Росића (пароха из Јошаничке Бање) и ђакона Милоша Јанковића благосиљао је нова крсна знамења која ће красити куполу храма и звоника. Молитвено су присуствовали и данашњи домаћин, парох ушћански јереј Милован Крупниковић, богољубиво монаштво из Манастира Студенице, начелник Рашког округа г. Стефан Аџић, представници Општине Краљево и многобројни народ.

Своју беседу Архијерејски намесник студенички протојереј Данило Петровић започео је у духу празника Васкрсења Христовог речима: „Ово је дан који створи Господ, радујмо се и веселимо се у њему“  ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ХРИСТОС ВАСКРСЕ! Преносећи Вам благослов Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г. др Јустина благодаран сам Богу што имам прилику да заједно са вама учествујем у овом богоугодном делу освећења и постављања нових крстова који ће красити овај храм, у коме ћете се окупљати најпре на Светим Литургијама, а потом и за најрадосније празнике ваших крсних слава, крштења и венчања. Нека овај храм буде понос ове парохије, а уточиште сваком православном хришћанину који га буде посетио.“

Након беседе, КУД из Ушћа са својим најмлађим члановима улепшао је данашњу свечаност, након чега је уследило постављање крстова, а по завршетку уприличена је трпеза љубави и послужење за све присутне.

                                                                                    Парохијски ђакон Милош Јанковић

Contact Us