Освећење Крста за храм – нови благослов у данима искушења на Белој Земљи

У четвртак у преподневним часовима 23. јула 2020. године, док је сунце својим зрацима омивало и обасјавало једну од најлепших падина не само Западне Србије већ и шире, нова радост походила је становнике Беле Земље. Благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г. Јустина, освећен је куполни крст за Цркву Сабора српских светитеља у овом месту надомак Ужица.

Чин освећења извршио је архијерејски намесник ужички протојереј-ставрофор Милош Босић, уз саслуживање старешина ужичких храмова Светог Ђорђа и Светог Марка протојереја Владимира Дуканца и протојереја-ставрофора Милића Драговића, као и свештенства ових цркава.

Архијерејски намесник захвалио се Владики, свештенству, присутном народу, а изнад свега великом добротвору и дародавцу часног крста г. Борку Бошковићу. Он је поздрављајући присутне истакао радост због свега до сад урађеног, и зажелео да се Божијом помоћи до краја године уради и покривка храма, малтерисање и фасада.

Водећи рачуна о старој мудрости која каже да „ко се чува и Бог га чува“, а која посебно у овим данима, када нас је све опаки вирус походио, има јаче и практичније значење, сви присутни су Богу заблагодарили, у нади да ће Господ кроз труд и веру појединаца наградити све.

Надлежни парох протонамесник Љубан Петровић