Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Освећење храма Светог Спиридона у засеоку Перишићи у Девићима

На обронцима планине Голије у засеоку Перишићи у парохији девићкој по благослову Његовог Преосвештенства Епископа Жичког Г.Г. Јустина извршено је мало освећење храма Светог Спиридона. Освећење храма извршио је Архијерејски намесник моравички протојереј ставртофор Гмитар Милуновић уз саслужење пароха придворичког протојереја ставрофора Мирољуба Маринковића, протојереја ставрофора Мирослава Поповића из Аустралије и ђакон Тихомира Костића, док је певницу предводио парох девићки јереј Александар Јелић.

На темељима старог храма ктитор и овдашњи домаћин 2015. године почиње обнову ове светиње. Пут ка коме је стремио и који је крчио није био лак. Пуну подршку Михајило Перишић имао је од своје породице и мештана засеока који су му неуморно помагали у изградњи храма, речи су намесника моравичког Гмитра Милуновића којима се обратио вернима.

Поред речи о настанку ове светиње, отац Гмитар пренео је благослове и поздраве Епископа Јустина и  на крају уручио грамату господину Михајлу у знак захвалности и несебичне љубавио коју је подарио Цркви својој. Радост овог догађаја пренета је за трпезу љубави коју је ктитор припремио за све присутне.

                                                                                                             Јереј Александар Јелић

Contact Us