Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Освећење храма на Миљаковини код Пожеге

IMG_3074У недељу по Воздвижењу Часног и Животворног Крста / 18. по Педесетници, 4. октобра 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин осветио је новоподигнути храм Сабора српских просветитеља и јерараха на  Миљаковини надомак Пожеге.

Градња овога храма, по пројекту архитекте Бранка Игљатовића, започета је 2006. године. Трудом и љубљвљу г. Обрада Гавриловића, пореклом са Миљаковине и његове породице, градња је успешно приведена крају.

Велику помоћ у изградњи пружила је и Општина Пожега, мештани села Миљаковина и бројни пријатељи из Србије и расејања.

Након извршеног чина освећења храма и полагања светих моштију у Свети Престо храма, Епископ је одслужио свету Литургију.

У својој пастирској беседи епископ се захвалио добротворима и свим приложницима овог светог храма.

На крају литургијског сабрања владика Јустин је чином протонамесника одликовао надлежног пароха Милована Вујовића, а граматом добротвора господина Обрада Гавриловића, г. Огњана Гавриловића, г. Душана Михаљевића (Дон Луис Мичел) из Пенсилваније, г. Радивоја Јаковљевића из Шапца, г. Владимира Николића из Ужица, архитекту г. Бранка Игњатовића и Општину Пожега.

Након Литургије уследила је трпеза љубави за све присутне вернике у току које се г. Обрад Гавриловић захвалио свима на подршци и помоћи у изградњи храма, а надлежни парох о. Милован Вујовић на додељеном му одликовању и указанаом поверењу. Епископ Јустин се још једном обратио окупљеника и захвалио на показаној љубави и уложеном труду.

Саша Варагић, вероучитељ

Contact Us