Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Опело и сахрана протојереја-ставрофора Јована Лукића (1935-2023)

Дугогодишњи парохијски свештеник Храма Вазнесења Господњег у Чачку, протојереј – ставрофор хаџи Јован Лукић уснуо је у Господу у својој 88. години живота, у недељу 15. јануара 2023. године. Свештенство Храма Господњег у Чачку служило је заупокојену Литургију у уторак 17. јануара у параклису при Саборној цркви. Касније, у току истог дана, служено је и опело у Саборној цркви у Чачку.

На опелу почившег проте началствовао је парохијски свештеник протојер мр Небојша Дабић. Уз проту су саслуживали активни и умировљени свештеници; протојереј – ставрофор Саша Јоловић, протојереј – ставрофор Милорад Милидраг, протојереј – ставрофор Владан Милосављевић, протојереј Крстивоје Милуновић, протојереј Нешко Богдановић, јереј Милан Љубичић, јереј Ђорђе Лазаревић; умировљени протојереј – ставрофор Радослав Милинковић, протојереј – ставрофор Драгомир Љубичић, протојереј Милан Филиповић, протојереј Љубиша Јаковљевић и јереј Миро Јовановић.

Опелу је, поред породице и пријатеља, присуствовао многобројни верни народ, посебно бивши парохијани, који су дошли да молитвено искажу поштовање уснулом проти.

На крају опела протојереј о. Небојша одржао је беседу подсећајући нас на детаље из протиног животописа, напомињући да не може све стати у беседу, јер живот почившег проте Јована не може стати на папир. Такође, у беседи је напоменуо да се у Господу упокојио свештенослужитељ који се придружио почившим свештенослужитељима Христовим.

Након опела прота је сахрањен у породичној гробници на чачанском гробљу.

ЦО при Храму Вазнесења Господњег у Чачку

Contact Us