Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Одржане седнице Пленума и Савета Епархије жичке

Дана 20. фебруара 2020. године под омофором и благословом Епископа жичког Господина др Јустина, у Храму Свете Тројице у Краљеву, молебаном за призив Светог Духа, који су служили архимандрит др Тихон (Ракићевић), протојереј-ставрофор Љубинко Костић, протојереј-ставрофор Ненад Илић и ђакон Милутин Балтић, отпочела је редовна скупштина Савета Епархије жичке.

 

Радни део седнице одржан је у просторијама ЕУО, где је сабране најпре поздравио домаћин, Епископ жички Г. др Јустин. Након тога разматрани су сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији у години која је за нама. Направљен је пресек рада и пословања кроз исцрпне извештаје о финансијском пословању, грађевинским подухватима у парохијама и манастирима, социјалној, духовној и културној делатности.

 

Као што је познато читава прошла година била је у великој мери посвећена доличном прослављању великог јубилеја, осам векова од добијања аутокефалности СПЦ. Епархија жичка на челу са Његовим Преосвештенством Епископом жичким Г. др Јустином била је домаћин почетка редовног заседања Светог Архијерејског Сабора СПЦ, а потом и централне прославе у октобру. Између осталог разговарало се и о свим осталим питањима и темама које се тичу рада на унапређењу црквеног живота.

Након радног дела, разговор је настављен за трпезом љубави.

Из Канцеларије ЕУО Епархије жичке

Contact Us