Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Оданије Преображења у Храму Светог Саве у Краљеву

На дан када се опраштамо од празника Преображења, Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог Саве у Краљеву је служио Епископ Јустин уз саслуживање братства овог храма. Радости овог дана је допринела и посета делегације древне Кипарске архиепископије. На челу делегације био је Епископ неапољски Порфирије – викар архиепископа кипарског Хризостома II – који борави у Бриселу. У његовој пратњи су били свештеници Линос и Христо из братства Храма Светог апостола Филипа у Никозији. Разлог њиховог боравка у Краљеву је обилазак светиња које се налазе у близини средишта наше епархије.

Литургијски опроштај од празника Преображења већ нас је почео уводити у атмосферу празника Успења Пресвете Богоматере и тада смо се срели са лицима наше браће из братског нам Кипра. У братском духу и у духу гостољубља уследила је свечана трпеза. Владика Јустин је показао велику гостољубивост изневши пред уважене госте производе са ових простора. Епископ Порфирије је исказао дубоку захвалност на поштовању и уважавању од стране свих са којима се у Србији сусретао.

 

За све нас који смо удеоници литургијске заједнице Храма Светог Саве данашњи дан је био посебно радостан и надамо се да ће нам Господ дати још прилика да се сусрећемо са нашом браћом православнима других народности.

Ђакон Стефан Милошевски

Contact Us