Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Обавештење за вероучитеље

20141113_141337prva

Обавештавамо наставнике верске наставе и посетиоце сајта да ће се у Краљеву 14./1. фебруара, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Господина Јустина, а у организацији Одбора за школску катихизацију Епархије жичке, одржати акредитовани (8-часовни) семинар за стално стручно усавршавање под називом: „УНУТРАШЊИ СВЕТ ОБРАЗОВАЊА: истраживања, огледи и искуства за 21. век“.

Аутори и предавачи су угледне личности са Богословског факултета СПЦ у Београду: доцент др Владан Таталовић, доцент др Србољуб Убипариповић и госпођа Снежана Павловић, саветник и потпредседник комисије за верску наставу министарства Просвете РС. Теме су методика наставе, богословље и литургика, и њихова савремена примена у процесу наставе система образовања Р. Србије.

Семинар је обавезан за вероучитеље жичког, студеничког, гружанског и качерског намесништва, као и за вероучитеље  таковског, драгачевског, трнавског и моравичког намесништва који нису били присутни на истом семинару у Чачку, 13. новембра 2014.

Семинар ће посетити и наш Епископ, Господин Јустин, који ће нас подарити благословима и упознати се са  учесницима и вредностима овога семинара.

О детаљнијим информацијама вероучитељи поменутих намесништава су већ обавештени, а за посетиоце сајта Епархије жичке биће припремљен извештај са фотографијама.

Обавештавамо, такође, да ће исти семинар бити организован у Ужицу и за остале вероучитеље Епархије жичке. О термину и  детаљима семинара у Ужицу, вероучитељи ће бити благовремено обавештени.

                                                              Координатор за верску наставу Епархије жичке,

                                                                                                                  јереј Новица Благојевић

Contact Us