Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Нове епизоде радио емисије „Глас Господњи“

У ариљском крају се и даље сваког петка у 10 часова чује „Глас Господњи“, радио емисија покренута у марту текуће године. Са фреквенције 93.0 FM Ариљци преко својих свештеника, вероучитеља и њихових ученика могу да се упознају са Речју Божјом. У свакој епизоди постоји рубрика „Глас Јеванђеља“ где водећи учесник чита и тумачи јеванђелско зачало које ће се читати на литургијском сабрању у наредној недељи. Ученици Основне школе „Стеван Чоловић“ својим анђелским гласовима благовесте својим суграђанима разне поуке кроз текстове и молитве у оквиру рубрике „Поучна читања“. Уколико је и неки празник између два петка, водитељ слушаоце укратко информише о садржају празника. Ту је и рубрика „Питамо вероучитеља“ где ученици имају прилику да постављају разна питања из области вере и црквене праксе.

Постоји идеја да у улози водитеља емисије повремено буде и неки гост са стране, па смо у 32. епизоди угостили свештеника Војка Михаиловића, пароха брековачког који је и раније имао искуства у оваквој форми обраћања пастви. Поред егзегетског осврта на 35. зачало из јеванђеља по Луки, отац Војко је врло надахнуто прословио и о светој и преподобној мати Параскеви.

Свака епизода има и музичку паузу која је некада везана за тему емисије или актуелни празник.

Имајући у виду да преко лета није било пауза у емитовању, до сада је у овом мисионарском подухвату ариљске црквене општине реализовано 33 епизоде.

Младен Миливојевић

ђакон и катихета ариљски

 

Тридесет трећа епизода - 30. октобар 2015.     

 

Тридесет друга епизода - 23. октобар 2015.     

Contact Us