Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Небојша Дугалић одржао предавање на платоу испред Храма Преображења Господњег на Златибору

Празник Огњена Марија који православни хришћани прослављају 30. јула, на Златибору је увеличао Небојша Дугалић који је у порти Храма Преображења Господњег одржао предавање на тему „Савремени човек и савремени свет“.

Предавање је почело око 19 часова, а Дугалић је говорио о улози данашњег човека у савременом свету, његовим страховима, надама и бригама, као и вечним темама о животу, смрти и љубави. Сат времена трајао је монолог да би се потом укључили и присутни који су били заинтересовани да глумцу поставе своја питања. Небојша је на свако питање одговарао веома стрпљиво и студиозно, због чега је награђен великим аплаузом публике.

 

Небојша Дугалић је наш познати филмски и позоришни глумац, редитељ и професор глуме. Остварио је више улога у телевизијским драмама, на радију, филму, а од 2017. године је и редовни професор на Факултету савремених уметности.

У оквиру богатог програма златиборског Културног лета следеће дешавање испред Храма Преображења Господњег је предавање свештеника Александра Јевтића 6. августа од 19 часова, на тему “Смисао живота по Достојевском“.

Извор: Туристичка организација Златибор

Contact Us