Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Навечерје крсне славе Епископа жичког Г. Јустина

У навечерје крсне славе Епископа жичког Господина Јустина, а на тужни дан за читаву Српску Православну Цркву, јер се данас упокојио наш поглавар Патријарх Иринеј, у Храму Светога Саве у Краљеву служено је вечерње богослужење са Петохлебницом.

Вечерње богослужење је служио архијерејски намесник жички протојереј-ставрофор Ненад Илић, уз саслуживање протођакона Александра Грујовића и ђакона Стефана Милошевског. На „Входу“ служашчима су се придружили протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић, протојереј Иван Радовановић, старешина Храма Светог Василија Острошког на Берановцу, протојереј Радоја Сандо и протонамесник Дејан Марковић. Када се кружни опход завршио сви заједно смо свечано и узвишеним гласовима појали ранохришћанску химну „Свјете Тихиј“ која потиче од свештеномученика Атиногена који је мученички пострадао почетком IV века у време цара Диоклецијана. Свети Василије Велики ову песму назива „предвечерњим благодарењем (Евхаристијом)“, и заиста је дивно када се из мноштва грла ово славословље узноси пред Престол Божији.

Владика Јустин је благосиљао плодове изложене на Петохлебници, а о. Ненад Илић је произнео отпуст богослужења и потом миросао народ који је учествовао у богослужењу.

Ђакон Стефан Милошевски

Фото: Горан Шљивић

Contact Us