Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Најава: Упис на Академију СПЦ за уметности и консервацију

Висока школа – Академија Српске православне цркве за уметности и консервацију у Београду у улици Краља Петра бр. 2, организује пријемни испит за упис на основне академске студије за академску 2019/2020. годину. Пријемни испит у првом уписном року ће се организовати 15, 16,  17. и 18. јунa 2020. године у 10h године. Предаја докумената биће 11. и 12. јуна. Други уписни рок ће бити у септембру месецу, а пријемни испит за упис на мастер академске студије одржаће се у октобру месецу 2020. године.

Заинтересовани за упис имају могућност да похађају припремну наставу, која се одржава почев од 7. марта 2020. године, суботом од 10 до 13 часова у великом атељеу Академије СПЦ у ул. Краља Петра бр. 2. Припремну наставу води Алексеј Даниел Ђермановић, асистент  на Академији СПЦ.

 

Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију у Београду  је акредитована високошколска установа, која обавља образовне процесе у области  црквених уметности и чувања и обнављања – конзервације и рестаурације. Наставни процеси одвијају се у оквиру студијских програма на основу посебних курикулума за сваки студијски програм. У оквирима Високе школе образовање се одвија на нивоу четири акредитована студијска програма и то : студијски програм Црквене уметности на основним академским студијама, студијски програм Обнова и чување на основним академским студијама, студијски програм Црквене уметности на мастер академским студијама и студијски програм Обнова и чување на мастер академским студијама. На студијским програмима Црквених уметности модули су: фрескопис, иконопис,  мозаик и вајање, а на студијском програму Обнова и чување: конзервација иконе, конзервација зидне слике и конзервација црквеног мобилијара. Облик организовања наставе је редовно студирање.

Уколико желите да стекнете високо образовање из области црквене уметности или конзервације и рестаурације, да више научите и боље упознате црквено наслеђе, да свој таленат преточите у дело које ће вековима трајати, обновите и сачувате све што је у црквама страдало у ратовима и погромима и оно што је начео “зуб времена”, упишите Академију Српске Православне Цркве за уметности и консервацију.

ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА ПОСЕТИТЕ НАШ САЈТ: akademijaspc.edu.rs; или нас позовитe на: Тел: 011/ 26-30-946; 011/ 21-87-235; 066/ 800 1983

Contact Us