Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Најава: Пожега, 11. јул у 19 часова – Духовно вече у сећање на протојереја-ставрофора Ненада Величковића

Драга наша браћо и сестре, благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Господина Јустина, Црквена општина Пожега припремиће духовно вече у сећање на уснулог оца Ненада Величковића вишедеценијског свештеника Епархије жичке, а поводом годишњице његовог упокојења.

Дана 11. јула уочи празника Светих апостола Петра и Павла у порти старе пожешке Цркве Светих Константина и Јелене, након вечерњег богослужења од 19 часова, биће приказан документарни филм који осликава живот и рад оца Ненада кроз тридесет година његове свештене службе, виђен из призме људи који су га познавали. Након тога живом речи обратиће се старешина Цркве у Пожеги протојереј Божо Главоњић, протојереј ставрофор Милић Драговић, старешина Цркве Светог Марка у Ужицу, Иван Кораћ мештанин села Расна и вероучитељ Саша Варагић.

У порти ће у наставку бити постављена изложба фотографија из живота храма у време пастирске службе оца Ненада. По речима Светог апостола Павла који нас обавезује да се сећамо својих учитеља и оних који нам проповедаше реч Божију (Јев. 13, 7), позивамо све који су у могућности да присуствују овом догађају у којем се са радошћу присећамо нашег духовног пастира и учитеља.

Ђакон Михајло Живковић

Contact Us