Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Моравичке поуке – трећа и четврта епизода

Моравичке поуке – трећа епизода

Тема прве рубрике у оквиру треће епизоде Моравичих поука је Христова прича о немилосрдном слуги. Затим ученица шестог разреда Доротеја Божовић говори о смислу паљења свећа и показује како то правилно треба урадити. У трећој рубрици приказани су одломци светосавске приредбе из Ушћа који нам је послала вероучитељица Јелена Драгојловић чије је то ауторско дело.

Моравичке поуке – четврта епизода

Прича о посленицима у винограду тема је прве рубрике у оквиру које се појашњавају Христове приче о Царству Божјем из Матејевог јеванђеља. Практично и теоријски, ученица осмог разреда Марија Божовић излаже нам и показује, кроз рубрику Мали катихета како се правилно приступа свештенику и који је смисао благослова који тражимо од њега. Имјанословно постављање прстију приликом давања благослова појашњава нам свештеник Мирко Крупниковић, а кроз трећу рубрику приказани су неки сегменти часа веронауке које је држао у цркви у Рашкој тада ђакон рашки, а сада већ парох из Сирогојна отац Бојан Сујић.

Преостале три планиране епизоде Моравичких поука треба очекивати у наредној школској години када се деца врате са распуста. Потрудићемо се да ово Божје дело до тада још више усавршимо на славу Тројединог Бога, а на корист деце Божје.

Трећа епизода

Четврта епизода

Contact Us