Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Молебан у Пожеги пред почетак школске године

У уторак 31. августа у Храму Света Три Јерарха у Пожеги, свештеници, вероучитељи и око 150 ученика и наставника пожешких основних и средњих школа, заједнички су се помолили Господу за почетак нове школске године.

У протеклих више од годину дана читав свет се нашао у отежаним условима живота и рада услед епидемије корона вируса. Отежани услови нису мимоишли ни наше најмлађе школарце који у том периоду своје школске обавезе врше у потпуно измењеном облику. На позив својих свештеника и вероучитеља око 150 ученика и наставника пожешких школа заједнички је узнело молитве Свеблагом Господу за наступајућу школску годину. Старешина пожешке цркве протојереј Божо Главоњић у име пожешке цркве пожелео је ученицима и наставницима срећан и успешан почетак школске године и повратак у ђачке клупе, истакавши да се сви свесрдно молимо Господу да буде са нама у свима нашим напорима и да се сви брзо вратимо нормалним условима живота.

Након завршене молитве сви смо покропљени освећеном водом, а најмлађима су подељени скромни пакетићи у виду школског прибора и слаткиша.

Ђакон Михајло Живковић

Contact Us