Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Моја ћирилица – ликовна радионица у Манастиру Студеници

Две ликовне радионице одржане су у среду 9. маја у Манастиру Студеници. Олгица Стефановић у сарадњи са Библиотеком града Краљево, Аном Гвозденовић и вероучитељицом Јеленом Драгојловић одржала је две радионице у Манастиру Студеници. Прва радионица одржана је у 10 ч. за ученике ОШ „Стефан Немања“, Студеница. Друга радионица је одржана у 15 ч. за ученике ОШ „Милун Ивановић“, Ушће. Ликовне радионице су одржане у дивном амбијенту и пријатном окружењу нашег Светог манастира. За реализацију радионица дугујемо велику захвалност игуману манастира архимандриту Тихону, који је увек расположен да изађе у сусрет активностима које доприносе развоју личности наше деце. Он зна колику лепоту и радост деца могу понети из нашег Светог манастира. Зато се радујемо и надамо сваком идућем сусрету са онима који нас воле и који нам дају печат љубљеног Оца нашег небеског.
Ученици ОШ „Стефан Немања“ из Студенице написали су реч МАТИ.
Ученици ОШ „Милун Ивановић“ из Ушћа написали су реч БОЖИЈА, тако да заједно са ученицима из Студенице имамо синтагму МАТИ БОЖИЈА.

Коста Богојевић VI разред, износи своје искуство: „Одлазак у Студеницу увек представља велико задовољство, али и обавезу. Да ли смо дорасли обавезама које су постављене пред нас? Требало је дати скромни допринос и учествовати у ономе што су славни Немањићи давно почели. Наша наставница верске наставе, изабрала је баш нас, ученике ОШ „Милун Ивановић“ да мешајући боје и нијансе осликамо наше најлепше речи! Хвала свима који су веровали у нас! Уживали смо у раду и пријатном окружењу, као и у чудесној тишини овог манастира“.

Извор: veronautikablog

Contact Us