Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Литургијска прослава Светог Нектарија Егинског Чудотворца у болничком параклису у Краљеву

О, мироточива главо, светитељу Нектарије, архијереју Божији! У време великог одступништва и безбожништва, побожношћу си просијао и сакрушио главу прегордога сатане, који нас је израњавио. Тога ради дарова ти Христос да лечиш болести неизлечиве, које нас спопадоше због безакоња наших. Верујемо: заволео те је Бог праведнога, да тебе ради нас грешне помилује, од проклетства да нас разреши, од болести да нас избави и да се по свој васељени слави страшно и преславно Име Његово, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин.

Дана када се наша Света Црква молитвено сећа успомене на Светог Нектарија, сабрали смо се на Литургији у параклису посвећеном овом угоднику Божијем, која се налази при Здравственом центру Студеница у Краљеву. Литургијским сабрањем началствовао је Епископ Јустин, уз саслужење протојереја-ставрофора Љубинка Костића, Архијерејског заменика Епископа жичког, протојереја Саше Ковачевића, Архијерејског намесника жичког, као и ђакона Стефана Симића, а у молитвеном присуству старешине параклиса протојереја-ставрофора Мирослава Јаковљевића и јереја Ненада Јаковљевића, пароха у Годачици.

Домаћини славе су били Томислав и др Татјана Илић, као и др Душица Александровић у име Онколошког одељења, уз присуство директора ове установе др Зорана Мрвића.

Иако у малом простору, осећај саборности је био присутан јер нас је сабрао Господ да Му узнесемо бескрвну жртву и прославимо светитеља чија су исцељења позната по целоме свету. По завршетку Литургије домаћини су припремили трпезу љубави.

протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић

старешина параклиса

Contact Us