Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Краљево: Представљање нових издања Епархије жичке “Господе, где станујеш?“ и “Вера пуна светлости“

У петак 24. новембра 2023. на дан када молитвено прослављамо Светог краља Стефана Дечанског, у просторијама парохијског дома Храма Светог Саве у Краљеву, одржана је у промоција књига чији су аутори протојереј Александар Јевтић и ђакон Стефан Милошевски, из братства овог храма. Промоција је одржана са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Господина Јустина. Ове књиге су плод издаваштва ЕУО Епархије жичке. На самом почетку, у препуној сали, присутнима се поздравним словом обратио старешина храма, протојереј Радоја Сандо, који је рад наших аутора представио као природни наставак мисионарских подухвата Светих апостола.

Након тога, окупљенима се обратио аутор књиге ,,Господе где станујеш?”, отац Александар, који је направио осврт на поједине текстове из различитих поглавља књиге, али и на њен додатак, нагласивши да је реч о другом и допуњеном издању. Ђакон Стефан је такође укратко представио основни садржај своје књиге ,,Вера пуна светлости” и искористио прилику да се захвали онима који су посредно и непосредно помогли у настајању исте.

Свечаности промоције су додатно допринели протопсалт Иван Трајковић и хор храма Светог Саве на челу са диригентом професорком Драганом Ђокић извођењем пригодних песама којима се слави Име Божје.

На самом крају, уприличена је продаја књига по промотивним ценама, а наши аутори су имали довољно стрпљења и љубави да читаоцима напишу посвете.

Вероучитељ Дејан Драмићанин

Contact Us