Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Краљево: Међународни дан дечије књиге

Међународни дан дечије књиге установљен је  пре више од пола века. Обележава се 2. априла на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена, данског књижевника  и прослављеног писца за децу.

Да књига не познаје границе и препреке, да шири љубав и пријатељства, сви љубитељи добре писане речи знају. У време светске  здравствене кризе, када нас епидемија држи у кући, књига је одличан начин  да се проведе квалитетно време. А први зраци сунца, буђење природе и књига могу бити добитна комбинација.

 

Ученици 3/1  ОШ ,,Вук  Караџић“ су са учитељицом Весном Ристовић и њиховим наставником верске наставе, одлучили да Дан књиге проведу поред наших дивних река – са књигом у руци.

Рецитовали су стихове о реци, школи, селу, природи.

У школском дворишту им се придружило и неколико другова и другарица из првог и другог разреда, тако да смо у свет бајке и књиге запловили другарски.

Уз поштовање свих мера прописаних услед  епидемије, нашли смо начина да се дружимо, радујемо, читамо поред реке. Доказали смо да волимо писану реч, своју реку, своју школу, свој завичај. Не можеш да заволиш туђе док прво не научиш да волиш и чуваш своје – природу, књигу, школу, породицу, људе…

Вероучитељ Марко Јоргић

 

 

Contact Us