Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Канонска посета Епископа Јустина Матарушкој Бањи

У недељу 23. по Духовима, Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог кнеза Лазара у Матарушкој Бањи. Саслуживали су архијерејски заменик протојереј-ставрофор Љубинко Костић, Архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић, пароси матарушки протојереји Владе Величковић и Дејан Радмилац, као и ђакон Стефан Симић.

Након  прочитаног јеванђељског одељка о исцељењу гадаринског бесомучника, Преосвећени Владика је поучио сабрани народ беседом:

– Господ Бог нам открива прво једну тужну , а другу радосну вест. Тужна вест је присуство нечистих сила, демона који је обузео и гадаринског бесомучника. Радосна вест јесте да постоји Бог, Творац свега створеног Који исцељује овога човека и Који хоће да сви дођу у познање истине и у вечни живот. И због тога нам је послао Сина Свога Јединородног, Који прима нашу природу, осим греха, да би нас спасао од греха, смрти и ђавола. Проблем данашњице је што се ми често понашамо као ови свињари, људи који се брину само за материјално, за оно што је пролазно. За њих, то што је једна људска душа спасена, није представљало ништа. Човек мирно, испуњено, задовољно без Бога не може живети. Он је наш Мир, Нада, Испуњење нашега живота, Светлост, Пут наш и без Њега не можемо“.

На крају Литургије архијерејски заменик протојереј-ставрофор Љубинко Костић се у име братства и сабраног народа овога светога храма обратио Епископу Јустину, честитавши му јубилеј 30 година архијерејске службе и изразивши му захвалност на пастирској бризи и посети (поздравна реч ОВДЕ).

Вероучитељ Димитрије Радмилац

Contact Us