Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Изложба радова ученика Верске наставе и Грађанског васпитања у Ужицу

У дане када се верујући народ припрема за најрадоснији хришћански празник- Рођење Господа Исуса Христа, у Првој основној школи краља Петра другог прославља се дан школе.  Сваког 22. децембра сећамо се давне 1883. године када је милошћу Божијом тадашњи министар просвете и црквених дела Стојан Новаковић одобрио да се у Ужицу, на Доњој чаршији  изгради прва школска зграда. Богата историјом, чува сећање на сва дешавања у нашем граду више од једног века. Не смемо заборавити све учитеље, наставнике и ученике, Ужичане који чувају углед наше школе. Међу њима је и академик Љубомир Симовић, велики српски научник Љубомир Стојановић и многи други.

У циљу да сачувају стечени углед школе, ученици користе сваку прилику да покажу своје вештине, креативност и умеће, те су и овим поводом уприличили изложбу својих радова. Међу најбољим нашли су се радови ученика верске секције која је оформљена ради дружења и проширивања знања везаних за нашу религију, културу и традицију.

Жеља наставника и ученика веронауке и грађанског васпитања је да се сваке године поносимо успесима које постижемо заједно, како би се исписале нове значајне странице историје Прве основне школе.

Ученицима који су учествовали у припреми изложбе захваљују се наставници :

Данијела Несторовић, Јован Тимотијевић, Бранко Росић.

Бранко Росић, вероучитељ

Contact Us