Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Излет ученика СШ “Драгачево“ у Манастире Студеницу и Жичу

Дана 22. априла, ученици који похађају верску наставу у СШ ,,Драгачево“ у Гучи посетили су две велике светиње и културно-историјска споменика наше земље – Жичу и Студеницу. Излет је организован у сарадњи вероучитеља Дарка Стевановића и директора школе Драгана Тановића.

Ученици су прво посетили Студеницу, задужбину утемељивача српске државности, Стефана Немање, где су се поклонили светим немањићким моштима и стекли нова знања о овом велелепном здању. Након што су се помолили Господу и нашим светим владарима из династије Немањића, ученици су кренули пут седмоврате Жиче. Овај духовни драгуљ наше историје оставио је посебан утисак на ђаке. Благодат Божија извире из сваког камена уграђеног у Вазнесењски храм, те су ученици уживали у монашкој атмосфери, помолили се и научили нешто ново. Следећа станица је било Краљево, у коме су ученици провели слободно време. У поподневним часовима реализован је повратак у Гучу.

Нека би добри Господ, молитвама Светих Немањића, отворио духовни вид нашим ученицима за спознају значаја православне вере, као и наше културе и традиције, како би будуће генерације одговорно приступале очувању светиња нашег народа.

Дарко Стевановић, вероучитељ

Contact Us