Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест свештенства ужичког намесништва

Нема ничег лепшег од онога што називамо покајањем и исповешћу. У Православљу нема безизлаза, јер постоји исповедник, који има благодат од Бога да опрашта грехе. Велика је служба исповедника (Свети Порфирије Кавсокаливит).

Исповедник свештенослужитеља ужичког намесништва у Храму Светог архангела Гаврила у Чајетини био је, као и претходне године, архимандрит Манастира Дубраве, отац Данило (Плашић). Молитвено сећање на Свету великомученицу Ирину и Свете Мартина и Ираклија украшено је Светом Литургијом којом је началствовао архијерејски намесник ужички, протојереј – ставрофор Милош Босић. Саслуживали су: протојереј – ставрофор Милић Драговић, протојереј Владимир Дуканац, протојереј Дејан Војисављевић, јереј Далибор Ђорђевић, као и ђакони Милан Босић и Бојан Мијаиловић.

Света тајна исповести је једнако важна и за свештенике како и за мирјане. Парохијане треба да охрабримо да стекну навику исповедања јер ће схватити да је то лек за прегрешење, одважност пред Богом, које ће нас узводити ка Њему, навео је у беседи отац Далибор Ђорђевић.

По завршетку Свете Литургије, старешина Храма Светог архангела Гаврила у Чајетини, протонамесник Петар Лазић са својим сабратом протонамесником Миланом Мијаиловићем, уприличио је трпезу љубави у сали парохијског дома. Архијерејски намесник ужички, протојереј – ставрофор  Милош Босић, захвалио се оцу Данилу на исповести, поздравио  домаћине и навео њихов труд као пример гостопримства и љубави. Такође је представио нове свештенослужитеље ужичког намесништва и пожелео им добродошлицу. Навео је да Света тајна исповести успоставља духовни склад нашег бића.

Ђакон Бојан Мијаиловић

Contact Us