Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест свештенства ужичког намесништва

У четвртак прве недеље по Силаску Светога Духа на апостоле, у Храму Светог Преображења Господњег на Златибору, одржана је Света тајна исповести за свештенослужитеље ужичког намесништва. Исповедник је био архимандрит Данило из Манастира Дубраве.

Након Свете тајне исповести одслужена је и Света Божанствена Литургија на којој је началствовао намесник ужички протојереј-ставрофор Милош Босић. Оцу Милошу су саслуживали протојереј-ставрофор Зоран Јанковић, протојереј-ставрофор Милић Драговић, протојереј Миливој Илић, протојереј Давид Селаковић, протојереј Владимир Дуканац, јереј Милан Мијаиловић, јереј Јован Стојковић и јереј Марко Ерић као и ђакони Александар Тимотијевић и Богдан Милић.

 

Јереј Марко Ерић обратио се пригодном беседом својој сабраћи свештеницима и окупљеном верном народу истакавши важност покајања за нас православне хришћане. По речима оца Марка, покајање, поред Светог Причешћа, представља један од сигурних путева који нас воде ка заједници са нашим Спаситељем.

По завршетку Свете Литургије, старешина храма Светог Преображења Господњег на Златибору јереј Ненад Ивановић, са својим сабратом протојерејем Давидом Селаковићем, уприличио је трпезу љубави у сали парохијског дома. Том приликом се братству свога намесништва обратио намесник ужички протојереј-ставрофор Милош Босић. Он је представио нову сабраћу која су се у претходној години придружила нашем намесништву. Намесник је такође истакао да се доста свештеника истакло у градитељским радовима, као и да сви свештеници савесно испуњавају своје парохијске обавезе.

Ђакон ужички Александар Тимотијевић

Contact Us