Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест свештенства намесништва пожешко-ариљског

У среду 4. априла 2023. године, шесте седмице Великог поста, свештенство и ђаконство намесништва пожешко-ариљског, приступило је Светој Тајни Исповести. Овогодишњи братски састанак одржан је у Hраму Св. aпостола Петра и Павла у Горњој Добрињи.                                                                                                                                     

Након исповести пред игуманом Mанастира Вазнесења Господњег архимандритом Тимотејем (Миливојевићем), служена је Литургија Пређеосвећених Дарова којом је началстовао протојереј Добринко Топаловић, парох у Засељу, уз саслуживање протојереја Крсте Лазића, пароха пожешког, јереја Бојана Милошевића, пароха ариљског, као и ђакона пожешког Дарка Глукчевића и ђакона ариљског Ненада Срећковића.       

Беседу на тему ,,Света Литургија Пређеосвећених Дарова у историји Цркве” говорио је ђакон пожешки Дарко Глукчевић, истакавши смисао и значај њеног служења у време часног поста за нас православне хришћане.

У току Свете Литургије, по заамвоној молитви, одслужен је мали помен блаженоуснулим Епископима жичким, као и упокојеним свештеницима пожешко-ариљског намесништва.

Братски састанак са трпезом љубави одржан је у трпезарији парохојског дома у Добрињи. Сабраном братству, бираним речима обратио се архијерејски намесник пожешко-ариљски протојереј Драган Стевић, заблагодаривши свима сабранима и пожелевши да ток поста у миру довршимо и да у духовној радости дочекамо победу живота над смрћу – празник Васкрсења Христовог. О историји црквене општине Горња Добриња говорио је овогодишњи домаћин протонамесник Илија Милошевић.

Братски састанак је завршен разговором о разним текућим питањима. Следеће године домаћин братског састанка биће црквена општина Горобиље и њен парох јереј Милан Ђокић.  

                                                                                                Ђакон ариљски Ненад Срећковић

Contact Us