Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест свештенства Архијерејског намесништва жичког

У четвртак 30. маја када наша Света Црква прославља Свете Апостоле Андроника и Јунија, свештенство Архијерејског намесништва жичког сабрало се у Храму Вазнесења Господњег у Врби, надомак Краљева, да би приступили Светој Тајни Исповести.

Исповедници су ове године били Архијерејски заменик протојереј-ставрофор Љубинко Костић, старешина храма у Матарушкој Бањи, и протојереј Часлав Јовановић, старешина храма у Врњачкој Бањи. Светом Литургијом началствовао је протојереј Радош Младеновић уз саслуживање протојереја Мирослава Андрића, јереја Милана Костића и ђакона Стефана Милошевског.

На Литургији је беседу произнео јереј Стефан Медар, парох у Сирчи. Он је истакао есхатолошки карактер историје кроз призму савремених деловања широм васељене. Отац Стефан се дотакао страдања нашег народа на распетом Косову и Метохији, али и широм света. Позивајући се на Светог Максима Исповедника, парох сирчански је присутне подсетио да је историја простор у коме се одвија икономија домостроја спасења кроз Богочовека Христа, а да је Литургија првенствено есхатолошки догађај.

Сабрање је настављено у парохијском дому за трпезом љубави. Архијерејски намесник протојереј Саша Ковачевић захвалио се данашњем домаћину јереју Ивици Тадићу на лепом гостопримству, као и исповедницима оцима Љубинку и Чаславу. Намесник је пожелео добродошлицу и захвалио се на беседи новом јереју нашег намесништва Стефану Медару. Отац Саша је за крај нагласио значај и величину свештеничке службе, као и да би требало својим делима да увек сведочимо Христа.

                                                                                             Ђакон Марко Прокић

Contact Us