Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест свештенства Архијерејског намесништва жичког

У понедељак 16. маја 2022. када наша Црква прославља Свете мученике Тимотеја и Мавру у Храму Рођења Пресвете Богородице у Врњачкој Бањи одржана је исповест свештенства Архијерејског  намесништва жичког. Светој Тајни Исповести приступили су сви свештеници намесништва.

Исповедници су били протојереј-ставрофор Љубинко Костић и старешина храма у Врњачкој Бањи протојереј Часлав Јовановић. Светом Литургијом началствовао је јереј Слободан Глишовић уз саслуживање јерејȃ Владимира Јовановића и Јовице Пршића као и ђаконȃ Горана Вучковића и Марка Прокића. За певницом су били протојереји Жарко Дончић и Добринко Топаловић, као и протонамесник Александар Јевтић. Беседу на тему „Христос – Хлеб Живота“ произнео је ђакон Горан Вучковић.

 

Након Свете Литургије уприличена је трпеза љубави у парохијском дому. За време ручка присутним свештеницима обратио се Архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић, пожелевши добродошлицу браћи свештеницима. Он је похвалио досадашње трудове свештенства намесништва на повереним парохијама и црквеним општинама, указујући на потребу да увек бдимо над својим пастирским призвањем и изграђивањем повереног народа. У наставку, прота Љубинко Костић је присутнима упутио речи духовне поуке, подсећајући нас да своју службу треба у радости да чинимо, не саображавајући се свету, већ га преображавајући. Старешина храма протојереј Часлав Јовановић је присутне поздравио и пожелео добродошлицу и пријатан боравак у Врњачкој Бањи.

Ђакон Марко Прокић

Contact Us