Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест свештенства Архијерејског намесништва таковског

У  понедељак  27. маја 2024. године  када наша Света Црква прославља спомен на Светог мученика Исидора Хиоског и Светог мученика Максима, свештеници таковског намесништва сабрали су се Храму Свете Тројице у Горњем Милановцу где је одржан братски састанак и исповест намесништва.

Исповедник је био јеромонах Орсисијe (Ивановић), настојатељ Манастира Свете Тројице на падинама планине Овчар. По традицији након исповести, служена је Света Литургија , којом је началствовао протојереј–ставрофор Милутин Стевановић уз саслуживање протојереја Живка Дамјановића, протонамесника Обрада Стевановића, протонамесника Александра Пејовића, јереја Зорана Стевлића и ђакона Миладина Милуновића.

У причешћивању Светим Телом и Крвљу Господа нашег Исуса Христа, учешће су узели сви активни и пензионисани свештеници овога намесништва. Након Свете Литургије на позив старешине Храма Свете Тројице протојереја – ставрофора Миодрага Анђелића приступило се трпези љубави коју је са великим трудом припремило братство храма. За време ручка присутнима се обратио Архијерејски намесник таковски протојереј Драган Ђорем, ставивши акценат на значај оваквих братских састанака и служења Свете Литургије. На првом месту се захвалио духовнику о. Орсисију на уложеном труду, љубави и поукама којима свесрдно помаже и поучава свештенство. Похвалио је свештенство за труд и љубав које улажу у својим парохијама, али и  указао саветима како да унапреде поверене им парохијске дужности. Свештеници су  овом приликом разменили мишљења и разговарали о црквеном животу и искуствима у својим парохијама. На крају, уз благослов исповедника о. Орсисија свештеници су се растали у миру и слози до следећег сабрања.

Ђакон Миладин Милуновић

Contact Us