Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест свештенства Архијерејског намесништва рачанског

На дан када Света Црква прославља Светог апостола Андроника и Свету Јунију, 30. маја 2024. године, свештеници рачанског намесништва, сабрали су се у Храму Светих апостола Петра и Павла у Дубу. Том приликом је одржан братски састанак и исповест, а исповедник је био јеромонах Виталије (Милошевић), сабрат Манастира Студенице.

Након исповести служена је Света Литургија, којом је началствовао протојереј Боро Ћутило, а саслуживали су протонамесници Мирко Крупниковић и Јован Тимотијевић, као и ђакон Милан Попадић. За певницом били протојереј Владимир Васиљевић и јереј Александар Ђуричић. Након Свете Литургије, трпеза љубави уприличена је у парохијској сали при овом храму. 

За време ручка присутнима се обратио Архијерејски намесник рачански протојереј-ставрофор Милинко Лукић, захваљујући се оцу Виталију на труду, љубави и поукама којима је оплеменио присутно свештенство. У наставку су разматране теме из парохијског живота и рада црквених општина. Уз благослов оца Виталија свештеници су се растали у миру и слози, унапред се радујући следећем сабрању.

Јереј Владимир Јовановић

Contact Us